Extraction of plant proteins for two-dimensional electrophoresis - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Electrophoresis Année : 1988

Extraction of plant proteins for two-dimensional electrophoresis

Résumé

Three different extraction procedures for two-dimensional electrophoresis of plant proteins are compared: (i) extraction of soluble proteins with a nondenaturing Tris-buffer, (ii) denaturing extraction in presence of sodium dodecyl sulfate at elevated temperature allowing the solubilization of membrane proteins in addition to a recovery of soluble proteins, and (iii) a trichloroacetic acid-acetone procedure allowing the direct precipitation of total proteins.
Fichier principal
Vignette du fichier
1988_Granier Electrophoresis_1.pdf (683.93 Ko) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte
Loading...

Dates et versions

hal-02727979 , version 1 (02-06-2020)

Identifiants

Citer

Fabienne F. Granier. Extraction of plant proteins for two-dimensional electrophoresis. Electrophoresis, 1988, 9 (11), pp.712-718. ⟨10.1002/elps.1150091106⟩. ⟨hal-02727979⟩
10 Consultations
285 Téléchargements

Altmetric

Partager

Gmail Facebook X LinkedIn More