In-situ and ex-situ rheometry of high density Yarrowia lipolytica broth: determination of critical concentration and impact of yeast-mycelial transition - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Communication Dans Un Congrès Année : 2013

In-situ and ex-situ rheometry of high density Yarrowia lipolytica broth: determination of critical concentration and impact of yeast-mycelial transition

Résumé

The specificity of microbial bioreactions which give rise to irreducible couplings with hydrodynamics and heat and mass transfers, led into complex (three phases medium) and dynamic (auto-biocatalytic reaction) systems. Cells (concentration, shape, dimension, physiology…) strongly affect physico-chemical properties of broth and the modification of these characteristics interacts with bioprocess performances (specific rates, yields…) with an improvement or, more generally, a decrease of yields.
Fichier principal
Vignette du fichier
2013_Kraiem_GFR_1.pdf (140.68 Ko) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Dates et versions

hal-01886484 , version 1 (06-06-2020)

Identifiants

  • HAL Id : hal-01886484 , version 1
  • PRODINRA : 435921

Citer

Hazar Kraiem, Yannick Manon, Dominique Anne-Archard, Luc Fillaudeau. In-situ and ex-situ rheometry of high density Yarrowia lipolytica broth: determination of critical concentration and impact of yeast-mycelial transition. 48. Congrès Annuel du Groupe Français de Rhéologie (GFR 2013), Groupe Français de Rhéologie (GFR). FRA., Oct 2013, Nantes, France. ⟨hal-01886484⟩
58 Consultations
9 Téléchargements

Partager

Gmail Facebook X LinkedIn More