Characterization of whey drainage kinetics during soft cheese manufacture in relation with the physicochemical and technological factors, pH and renneting, casein concentration and ionic strength of milk - INRAE - Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Lait Année : 2000

Characterization of whey drainage kinetics during soft cheese manufacture in relation with the physicochemical and technological factors, pH and renneting, casein concentration and ionic strength of milk

Caractérisation des cinétiques d'égouttage au cours de la fabrication d'un fromage type pâte molle en relation avec les facteurs physico-chimiques et technologiques : effet du pH d'emprésurage, de la teneur en caséine et de la force ionique des laits

Fichier non déposé

Dates et versions

hal-02693972 , version 1 (01-06-2020)

Identifiants

  • HAL Id : hal-02693972 , version 1
  • PRODINRA : 53686

Citer

C. Daviau, A. Pierre, Marie-Hélène Famelart, H. Goudedranche, D. Jacob, et al.. Characterization of whey drainage kinetics during soft cheese manufacture in relation with the physicochemical and technological factors, pH and renneting, casein concentration and ionic strength of milk. Lait, 2000, 80 (4), pp.417-432. ⟨hal-02693972⟩

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